Johans nyheter

Hektisk vecka!

 

Det händer extra mycket just nu. Normalt jobbar jag med att utveckla komunen och dess verksamheter. Vi har ordnat temporära lokaler till både skolbarn och förskolebarn. Det har varit mycket runt lokaler nu ett tag. Jag hoppas verkligen att de insatser vi gör nu säkerställer arbetsmiljön för både barn och personal.

Vi politiker har blivit inbjudna till ett möte med föräldrarna till barnen på Torpet, jag har förstås tackat ja och hoppas att fler kommer att ställa upp.

Nu står budget 2014-2016 i fokus. Vi står inför stora utmaningar då våra inkomster inte motsvarar de behov vi har, det är ett tufft jobb som måste lösas. I slutet av denna månad presenteras vårpropositionen som säkert kommer innehålla förstärkningar till kommunerna, men hur mycket, lättnader i form av mer pengar vet vi förstås inte.

Ibland varvas det med politik på nationell och distriktsnivå. Så är det denna vecka, först partikongress i Göteborg med många steg framåt mot valseger 2014. Nu distriktskongress i Lycksele för att se framåt och samla styrkorna på länsnivå.

2 kommentarer

 1. Erik

  Hej Johan

  Jag hörde någonting om skolmaten ska köpas in istället för at lagas på plats på vega?

  Vart kommer maten isåfall ifrån?
  Känns som ett steg tillbaka för kommunen och skolan.

 2. johan Söderling

  Svar till Erik (2013-05-17 07:19)
  Maten till Vega kommer att lagas på Liljaskolans kök.
  Vi har då två tillagningskök Lilja + Vängården. Vi får en organisationstillhörighet istället för tre idag ( Lilja, Barn och utbildningsnämnden och Vård och omsorgsnämnden) det möjliggör samordning, kompetensfortbildning, vikarieanskaffning, samordnade inköp m.m. Det tycker jag är ett stort setg framåt. Jag skulle tro att det är ca 500 m mellan Lilja och Vegaskolan så det ska inte behöva medföra bekymmer vad gäller kvalté osv. Organisationen kommer på plats till årsskiftet om KS och KF går på AU:s förslag vilket ger nya organisationen god tid för att arbeta med de frågetecken som finns. Vegaskaolans kök föäreslås bli mottagningskök från 1/8 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.