Studiebesök på Sjöjungfrun

Har precis tillsammans med Britt-Marie Lövgren (fp) och Helen Edlund (kd) kommit tillbaka från ett studiebesök på Sjöjungfruns demensboende på Tomtebo.

Var väldigt intressant och jag vill rikta ett stort tack till personalen som bjudit in oss och tog sig tid att prata och diskutera.

Som politiker är det omöjligt att hinna ha kolla på alla kommunens olika verksamheter men jag tycker alltid att det är jätteintressant och lärorikt att träffa medarbetarna.

Det var jätteroligt att höra om hur man arbetade med hundar i verksamheten och hur man försökte ge de boende en riktigt bra tillvaro.

Vi fick till oss 2 problem som ligger inom politikens påverkansmöjligheter. Det ena var hur det interna resursfördeningssystemet per brukare ser ut, och det andra var kvarboendeprincipen. Alltså rätten för en person som bor på ett av kommunens äldreboenden att bo kvar.

Här tyckte man att Sjöjungfrun var lite missgynnad, det går givetvis inte att lova några förändringar vid ett besök men det är väl värt att titta på dessa frågor framöver. För att se om det finns anledning att se över några komunala beslut.

På Sjöjungfrun försöker man dessutom ha ett bra Volontärsammarbete, men det är som alltid svårt att hitta villiga vilontärer, så om det är någon som känner sig intresserad av att hjälpa till, hör gärna av er.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.