Ungdomshus Jätterbra men vad vill Ungdomarna?

Ser att KFUM har stora planer på ett ungdomshus i Centrum.

Jag har tidigare stött på KFUMs ideér kring detta men då var det Vasa skolan man var intresserad av att kunna nyttja. Och det är alls ingen dum idé och KFUM bedriver väldigt mycket bra verksamhet för ungdomar!

Men jag känner ändå ett litet oroskurr i magen.

1. Var ska pengarna komma ifrån? Givetvis så anser jag att kommunen bör ställa upp på något sätt när det handlar om någonting som är till gagn för våra ungdomar. Och jag tror att som grundprincip så är det helt lysande om vi kan få mer som sker i föreningsregi på olika sätt istället för att det alltid är kommunen som skall äga och driva allt. Men samtidigt så är det så att i de fall som kommunen stöttar en förening i dess arbete så måste vi alltid kunna dra oss ur om vi inte är nöjda. Spontant känns det svårt att dra sig ur ett ungdomshus när det väl är igång.

2. Vad vill ungdomarna?
Jag tycker det verkligen börjar bli dags att på allvar föra en dialog med Umeås ungdomar innan man bestämmer saker, nu under hösten har vi haft 2 rätt stora debatter dels om grafittiväggen i I 20 skogen och senare om replokalerna i hamnmagasinet. Bägge dessa gånger hade det varit mycket bättre för alla parter om man tagit en rejäl informations/dialog sväng med berörda innan man presenterade ett förslag eller fattade ett beslut.

För ett ungdomshus av denna typ kommer defenitivt att påverka annan ungdomsverksamhet i centrum. Sedan om det blir bättre eller sämre går ju inte att säga nu.

Skall kolla när presskonferensen är hoppas jag hinner dit.