Lekland på Strömpilen vilken toppengrej!

Läste just att det kommer att startas ett lekland på Strömpilen.

Tycker det låter som en toppenidé! Jag har flera gånger varit på Leos Lekland i Brännland och det är verkligen uppskattat av både barn och föräldrar. Och jag tror absolut att det finns underlag för ytterligare ett lekland i Umeå. Dessutom är ju kombinationen lekland + affärer lysande. Gör ju faktiskt att man kan låta sina barn göra någonting roligt istället för att följa efter mamma eller pappa i affärer hela tiden.

Den här typen av etableringar känns för mej som ett tydligt tecken på att Umeå börjar bli en lite större stad i flera bemärkelser. Vi håller på att ha ett befolkninsunderlag som i flera bemärkelser är tillräckligt för att olika entreprenörer skall våga prova på lite annorlunda saker. Vilket sammantaget ger en kommun med ett ökat utbud och förhoppningsvis bättre livskvalitet.

Noterade också att läsarkommentarerna inte var alldeles för positiva till denna etablering. Där skulle jag vilja kommentera 2 saker.

1 Parkeringsfrågan, detta är inte kommunal mark de parkeringar som Strömpilen förfogar över är reglerat i detaljplanen i förhållande till den byggnadsyta man har. Sedan så tror jag att det ligger i fastighetsägarens intresse att se till att alla som vill komma kan parkera. Dessutom kan man ju hoppas att detta gör att underlaget för busstrafik förbättras.

2 Konsekvenserna för Leos Lekland. Jag tror på konkurrens och den fria marknaden. Och jag tror definitivt att det finns underlag för 2 lekland i Umeå, och eftersom detta verkar ha ett lite annorlunda koncept så tror jag att det kommer att gå bra för bägge.

Frågan är bara när öppnar don?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.