De tror på samarbete och vill förbättra

Noterar att Tomas Hartman på sin blogg insinuerar att Allians för Umeås gruppledare håller presskonferen bara för att lura väljarna.

Jag kan till viss del hålla med Tomas i så mening att det verkar ha varit en utveckling inom svensk politik i så måtto att vi nu har 2 tydliga block som kommer att ställas emot varandra i valet. Men orsaken till detta står väl snarast att finna i Socialdemokratins historiska ovilja att dela med sig av makten. Alla partier inbjuds att samarbeta i de frågor där man ligger nära (s) men det är (s) som skall sitta vid rodret.

Jag tycker det är bra för Umeå och umeborna att det nu finns ett tydligt alternativ i Umepolitiken med ambitioner att axla ansvaret inför nästa mandatperiod, och redan i förväg tala om för väljarna vad man vill.

Frågan återstår ju fortfarande att få svar ifrån från (s), vilka avser ni att samarbeta med eller hur har ni tänkt er att igenom era förslag i framtiden? 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Pelle

    Det kan väl vara bra för oss väljare att veta atta alla fyra högerpartierna är överens om att fortsätta den destruktiva högerpolitiken.

    Det innebär att vi som tidigare valt Centerpartiet för partiet var ett ”centerparti” i politiken – nu vet vi att ”sturepalanstanten” förstört ett centerparti och flyttat det längst ut på högerkanten.

    Nu så får vi välja röd/grönt istället för vårt gamla hederliga gröna centerparti!!!

  2. Mats Rosn

    ”Historiska ovilja att dela med sig av makten”. Kul kommentar av en företrädare för ett parti som historiskt sett koalitionsregerat med just socialdemokraterna två gånger.
    Men det var förstås i förmauderat tid…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.