Finlands sak är vår!

Har idag och ska i morgon delta iKvarkenrådets konferens och årsmöte, det är alltid lika intressant att få ta del av det aktiva samarbete som finns mellan, men samtidigt blir man uppmärksammad på både de liheter och skillnader som finns mellan våra båda länder.

Dagen avslutades med ett anförande av Marc Levengood som berättade om sina berättade om sina efarenheter från när han kom till Sverige -85, en av de första saker han fick göra när han kom till Sverige och fick arbete som Sjukvårdsbiträde på Farsta Sjukhus var att gå en kurs i Svenska för invandrare. För att lära sig det enda språk han behärskade!

När han argumenterade mot detta så var svaret, Nåväl kan nog vara men regler är regler! 

I alla fall så tror jag det kan betyda mycket för utvecklingen för både Norra Sverige och Finlan om vi kan hitta fler och bättre vägar till sammarbete mellan våra båda länder.

Vasa är ju faktiskt den stad som ligger närmast Umeå!

En kommentar

  1. Per Hansson

    …och det enklaste och billigaste är att få fart på Finlandsfärjorna! När ska Umeå, Västerbotten och Sverige inse behovet av en bättre förbindelse i österled?? Jag bara undrar…

    Det sägs att det finns en ”Blå väg” som fortsätter på andra sidan Kvarken. För mig känns det nästan som ett dåligt skämt… De flesta som ska till Vasa eller Österbotten kör BIL eller LASTBIL via Haparanda. Hur miljövänligt är det? Något för Kvarkenrådet?? Glöm bron och satsa på färjor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.