Miljarder till inlandet men var är radion?

Idag höll Maud Olofsson presskonferens här i Umeå om den inlandssatsning som Centerpartiet fått med sig regeringen på och som presenterades i samband med presentationen av Alliansens Jobbmanifest igår.

Så här säger Maud: "Vinner vi valet kommer fonden som totalt ska omfatta hela två miljarder kronor att vara igång redan nästa år"
"Jag tror aldrig att inlandet fått så mycket pengar någon gång tidigare, och det visar att den här regeringen ser förutsättningarna i denna del av Sverige.
Syftet med Inlandsinnovation, som satsningen kallas, är att stärka innovationskraften och företagandet i Norrlands inland. Fonden ska arbeta i nära samarbete med privata och offentliga aktörer."

Detta är kanske den största satsning som skett för inlandet någonsin, men ingenstans på Radio Västerbottens hemsida går det att läsa om detta. 

 Den minnesgode kommer kanske ihåg att Maud berättade om tankarna på denna inlandssatsning i samband med sitt sommartal i Ånäset den 1 augusti.
Och nu är det genomfört – Centerpartiet levererar! 

Jag är personligen väldigt glad över denna satsning, men lite orolig över den kritik vi kan förvänta oss. Detta är väl återigen ett exempel på den Stockholmscentrering vi kanse av Centerpartiet. Allt till Stockholm och inga satsningar på glesbygden.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Jag håller med dig – Centerpartiet levererar på punkt efter punkt! Fantastiskt roligt med den här historiska inlandssatsningen.

    Har du förresten tänkt anta bloggutmaningen från Ankersjö? 🙂

  2. Per Hansson

    Samma likgiltighet kunde förnimmas när Maud i sitt tal i Stenfors 1 augusti föreslog att Vattenfalls skitiga kolkraft skulle säljas ut. Vb- media gäspade trött och radio Västerbotten sände ett fjuttigt inslag om att Vattenfall minnsann redan hade en invensteringsfond på 10 miljoner för inlandet – trol hela Övre Norrland…

    Tål Vb-media en objektivitetsgranskning??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.