Nu lyfter Centerpartiet!

Det har sannerligen varit tungt att vara Centerpartist de senaste åren. En kombination av dåliga opinionssiffror, hårt prickskytte från ”den röda sidan” samt en ovana av att sitta med i regeringsställning har gjort de senaste åren rätt tunga. 

Dessutom så är det ju ingen höjdare att vara med i koalitionsregering om man inte är största parti. Det blir lätt så att berömmet stannar på toppen och problemen hamnar hos de mindre parierna.
Detta skapade en viss förstämning internt och som många säkert kommer ihåg så har det även funnits en del intern kritik en kritik som mest var ett uttryck för frustration snarare än ett egentligt missnöje.
 
Men nu känns det verkligen som om vinden har vänt, vi kan i opinionsmätningarna se att Centerpartiet är på väg uppåt, förvisso från en låg nivå men uppåt är uppåt.
Och målet om 10% i valet ska vi verkligen nå!

Men mätningar är inte allt, partiets kommundagar i februari var för mej början på klättringen uppåt. När vi kom dit så såg vi hur "gamarna" börjat samlas men ack så besvikna de blev. Kommundagarna blev en uppvisning i "fighting spirit" och enighet bakom partiprogrammet. Detta har fortsatt med valkonventet i Augusti där man vekligen kände att stämningen nu verkligen var på väg uppåt!
När nu valrörelsen kommit igång så får man rapporter från hela landet om att C verkligen är på gång!

Och slutligen nu i valrörelsen då ialla fall jag känner att det finns ett verkligt och genuint intresse för våra profilfrågor inför valet

Jag måste verkligen ge en eloge till Partiledningen med Maud och Anders i spetsen samt alla statsråden för ett uthålligt och ihärdigt arbete även om det säkert blåst både motvind och småspik ibland.

Sedan blir ju inte saken sämre av att det den senaste månaden har kommit ett antal väldigt bra förslag från Centerpartiet som tillexempel:

Införande av Nystartszoner
17 punkter för att få fler unga entreprenörer
Centerförslag för fler Studentbostäder
Supermiljöbilspremie för framtidens bilar
Sänkt moms på Restaurang och Catering
Bättre mat i Vård Skola Omsorg

För att bara nämna några av den senaste tidens förslag.

De kommande 3 veckorna kommer att bli stentuffa men räkna med att vi i Centerpartiet kommer att ge Järnet!

Andra som bloggat på samma tema:

Per, Johan, Mårtensson, Catrin, Johan

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.