Centerpartiet vill underlätta för invandrare

Det är inte invandrarnas fel att vi har problem i Sverige, problemet är att vi inte förmår skapa furutsättningar för de som kommer hit att få en chans.

Idag presenterades Centerpartiets migrationspolitiska ambitioner inför nästa mandatperiod i form av rapporten, "Nya steg för fri rörlighet".
Rapporten presenterades av Fredrick Federley migrationspolitisk talesperson i partiet.
I rapporten finns flera konkreta åtgärder för en modern migrationspolitik. Framför allt handlar det om att underlätta arbetskraftsinvandringen och utveckla denna med ytterligare liberaliseringar som underlättar rörligheten.

Bland annat vill Centerpartiet avskaffa kravet på koppling till en viss sorts arbete när en person som kommit till Sverige som arbetskraftsinvandrare vill byta jobb, Centerpartiet vill också se en gräddfil för svenskt medborgarskap, där den som har arbetat och betalat skatt i två år ska kunna ansöka om medborgarskap i förtid, och inte behöva vänta fem år som är gränsen idag.
Vi måste underlätta för de som verkligen försöker komma in i Sverige och det svenska samhället.

– "Från Centerpartiets sida vill vi förstärka morötterna för att komma in i det svenska samhället i stället för att använda piskor, som exempelvis språktest, och försvåra det arbetet, säger Fredrick Federley" 

Läs rapporten här

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.