Nu måste Fredrik och Mona börja prata med varandra!

Enligt mina noteringar så är det nu drygt två veckor sedan som valet avslutades.
Dock verkar varken Fredrik Reinfeldt eller Mona Sahlin ha förstått detta och att det nu handlar om att ta ansvar och att Sverige skall styras under 4 år och att vi sedan har val igen.
En konsekvens av valresultatet är att Sd kom in i Sveriges riksdag. Något jag djupt beklagar men något som är en realitet och någoninting man måste förhåla sig till, den gängse matematiken i riksdagen stämmer inte längre.

Bägge statsministerkandidaterna var tydliga i att man inte tänkte sätta sig i en situation där man var beroende av Sd för sitt regerande.

Foto: Sven Lindberg

Men hur agerar man nu när det kom till det första tillfället där man skulle rörsta mot varandra:
Fredrik lanserar en kandididat (Per Westberg) utifrån att den största koalitionen (Alliansen) tillsätter talman.
Mona lanserar en kandidat (Kent Härstedt) utifrån att det största partiet bör tillsätta talman.

Tycker bägge principerna kan anses hyfsat korrekta, men det man missar är att genom att lite sandlådemässigt köra detta resonemang så ger man Sd just den vågmästarroll som man inte vill att de skall ha.

Ser att Socialdemokraten Andreas Lundgren snabbt är ute på sin blogg och klassar in Sd i "högerfållan" det är felaktigt, Sd är ett intollerant främlingsfientligt parti med ett partiprogram som är en veritabel buffé med förslag från alla olika håll. Däremot är det ju tacksamt för Lundgren och andra S debattörer att genom att klumpa ihop dom med Alliansen försöka "svärta ner" regeringen.
Men det är klart Mona valde ju väldigt klokt i sitt förslag till talman Kent H med sitt engagemang i integrationsfrågor och arbete för nya Svenskar riskerer ju absolut inte att få några Sd röster i valet av talman! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.