Debatt om Ungdomar, Kul och Kultur

Jag deltog i onsdags i en debatt/samtal som anordnades av kommunikationsbyrån Pondus på temat Ungdomar kul och kultur. Denna debatt var avslutningen av ett projekt som Pondus drivit om ungdomar och deras deltagande i att erbjudas men även delta i kultur och sin egen fritid.

Tyvärr var vi bara 3 deltagande politiska partier vilket jag tycker var synd men, med bistånd från representanter från Umeå Kultur, Norrlandsoperan och Hamnmagasinet så tycker jag ändå det blev rätt bra!


Fullsatt i Glashuset under debatten!

Mina korta slutsatser efter att ha hört samtalet är att det nog måste jobbas ändå mer med att informera (i detta fal Umeås unga) kring vilka möjligheter det faktiskt finns att få möjlighet att vara med och påverka Umeås kultur och fritidsutbud.
Samt att engagemanget och viljanfrån många unga att få chansen att vara med och påverka är stor.

Slutligen så dök det upp en spännande fråga, den handlade om företags sociala ansvar och om de företag som är verksamma i Umeå kan, men även kan ha ett intresse av att vara verksam på ytterligare ett plan, alltså om man kan ha ett varumärkesbyggande kopplat till att man gör bra saker för samhället och inte bara tittar på kortsiktiga vinster.
En fantastiskt intressant fråga som jag kommer att återkomma till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.