Landstingsfullmäktige på läktaren

Idag sammanträder det nyvalda landstingsfullmäktige för första gången.
Jag har därför valt att sitta på läktaren denna dag, dels för att informera mig bättre om denna viktiga verksamhet som ju berör oss alla.

Men även för att på ort och ställe titta på valen, som politiskt intresserad så är valfullmäktige i en nyvald fullmäktigeföramling väldigt intressant och spännande. Och möjligheten finns ju bara vart fjärde år.


Ålderspresidenten Pontus Lindgren öppnar landstingsmötet

Nu är det ju inte bara jag som sitter på läktaren, under de senaste åren tycker jag landtingets verksamhet har präglats av bristande politiskt styrning.
Många skyller på avgående landstingsrådet Levi Bergström för detta men jag tror att problemen är större än så.
Mycket har enligt mej handlat om att man har haft en politisk organisation som inte varit fungerande. I princip alla ärenden har hanterats av landstingsstyrelsen vilket givit en struktur utan fungerande styrsystem.

Jag har hört att man liknat landstinget vid en oljetanker, som förklaring till att verksamheten är väldigt svår att styra. Om man dessutom har roderhaveri så blir ju styrbarheten absolut inte bättre!

Jag hoppas verkligen att den nya politiska organisationen gör att landstinsfullmäktige inte sitter på läktaren framöver utan att det bara blir vi åhörare som kommer att befinna oss där.
Landstingsfullmäktiges sammanträde webbsänds på landstingets hemsida.
Vi har två Centerpartistiska landstingsledamöter som bloggar på vk.se, det är Alexandra Wermelin och Olle Edblom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.