Blir det några pengar till Socialnämnden idag?

På dagens KSAU har vi ett lite annorlunda ärende att ta ställning till.

Det är en begäran från Socialnämnden om en utökad budgetram för 2011.
Socialnämnden har trots tuffa besparingar inte sett någon möjlighet att komma in inom den budgetram som man har för 2011.

Man begär 24 miljoner i ramökning för 2011, 6 miljoner som engångsbelopp för 2010 för att täcka ökade kostnader för försörjningsstöd.

Och slutligen 39 miljoner för att genomföra effektiviseringar av engångskaraktär för att på sikt spara pengar, exempelvis införande av nyckelfria lås inom hemtjänsten.

Jag och Centerpartiet har i kommunfullmäktige inför budgeten 2009, 2010 och 2011 hela tiden hävdat att Socialtjänsten behöver en större ram.

Skall bli kul att se vilket beslut som tas i KSAU idag, då detta äskande ju helt klart inte följer kommunens ekonomistyrregler.

En kommentar

  1. Fredrik

    Kommunen hade väl ett överskott i budgeten på ett stort antal miljoner som framkom tidigare i höst, så det borde väl inte vara några praktiska problem med en ram-ökning? Dom där tuffa besparingarna har ju dessutom gått ut över verksamheten enligt min egen erfarenhet, framförallt personalens arbetsmiljö-situation…sossarna får väl släppa till lite medelfrån lyxkryssaren kulturhuvudstadsåret eller något sånt 😉 ingen vidare folklig förankring i det projektet bland gemene man här i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.