Kulturmötenas Hus vågar man ropa äntligen?

Som väntat beslutade Näringslivs och Planeringsutskottet idag om att bilda ett gemensamt bolag med Balticgruppen för att komma till skott med Kulturmötenas Hus.
Jag tror att det kan vara rätt väg att gå och jag tror också att det i ett såhär speciellt fall som detta kan vara lämpligt med ett gemensamtägt bolag.
Det är nog också en förutsättning med ett sammarbete mellan privat och offentligt för att dels kunna få klart allt innan 2014, men även för att kunna fylla detta komplex med ett bra innehåll.

På Umeå Kommuns hemsida finns det ett väldigt bra pressmeddelande man kan ta del av som säger det mesta om det beslut som idag har fattats.
Det jag personligen känner mej lite fundersam inför är det som står om bibliotek.
"Kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott har gett utvecklingsavdelningen i uppdrag att, i samverkan med bland andra de kommunala enheterna Kultur och Fastighet, fortsätta arbetet med innehåll och lokalprogram. 18 500 kvadratmeter är utgångspunkt och innehållet baseras på ett nytt bibliotek."

Just frågan om bibliotekets framtid på Vasaplan har ju diskuterats i omgångar. Vi i Centerpartiet säger inte absolut nej till en biblioteksflytt, men ännu så har jag inte sett några tungt vägande skäl till varför biblioteket skulle må bättre av att flytta.
Nu står det ju "ett nytt bibliotek" i pressmeddelandet så vi får väl avvakta och se.
Och såvitt jag känner till så har det ännu inte tagits något beslut om att flytta Stadsbiblioteket. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.