Att lysa på någon annan verkar vara Holmlunds taktik

Så är det ingen som ser hur pass illa ställt det är i det egna partiet!

Jag är den förste att beklaga det som nu händer socialdemokraterna, att som parti hamna i en situation där en nödvändig eftervalsanalys ersätts av ett personresonemang, och vilka som skall vara mjed och vilka som skall bort. Synnerligen tråkigt! Tråkigt därför att Sverige behöver taggade och professionella politiska partier, partier som utmanar varandra och genom att låta kloka ideer mötas bidra till att vi får ett land som får bättre förutsättningar.

Centerpartiet gjorde i likhet med socialdemokraterna ett dåligt val i höstas. Vår omedelbara åtgärde efter detta vara att tilsätta enEftervalsanalysgrupp under ledning av Riksdagsledamot en Annia Johansson. Gruppen har jobbat väldigt snabbt och brett och alla medlemmar i Centerpartiet har fått möjlighet att lämna in sina synpunkter på vad vi som parti skall göra för att komma igen.
Analysgruppen presenterar sitt resultat den 28 januari, och efter det så blir det full fart framåt för oss!
Detta år kommer att vara ett år av mycket arbete i Centerpartiet, eftersom vi har stämma i september och jag är rätt säker att det kommer att komma in många motioner till denna. Och framtidesfrågorna kommer att vara i fokus!

Jag måste dock hålla med Lennart Holmlund om en sak, och det är faran i att man som ett av de mindre partierna i en koalitionsregering riskerar att "försvinna" i skuggan av det största partiet. Detta har ju både vi, Kd och Fp fått erfara och jag tror nog att vi kommer att få se mer självständiga partier i regeringen denna mandatperiod än vad vi gjorde förra perioden.

Vill man veta lite mer om den politik som Centerpartiet kommer att föra den kommande perioden, så hade vår tillträdande partisekreterare,Michael Arthursson en väldigt bra debattartikel di.se idag.

Även Lars Weinehall har bloggat om"Holmlunds Glädje".
Och jag kan bara instämma i Lars förhoppningar om att Lennart skall få ordning i sitt eget parti.

2 kommentarer

  1. Lennart

    Jag förstår varken din eller Weinehalls tal om att Holmlund visat någon slags skadeglädje gentemot Centern. Faktum är ju att Centern och Kristdemokraterna i relativa tal gjorde ett ännu sämre val än sossarna i år.

    Jag förstår inte heller varför ni upprörs över att han citerar en välformulerad ledare i Aftonbladet. Det är som om ni tycker att sossar bara ska ha åsikter om sossar, och att ni i Centern vill ha ert parti och er partiledare för er själva.

    Det tycker jag tyder på inskränkthet, för att uttrycka mig milt…

  2. Isak

    Nu har han den nya partisekreteraren sagt att nu skall vi
    lyssna på oss själva och skicka in förslag på nya ideer
    på hur man lokalt skall lösa lokala frågor. Det låter lite desperation, för det vad ni gjorde innan valet, och det gick ju inget vidare. Nu skall Vilhelminacenter börja med
    att lämna in ideeer och blivit lovade ett RUT-avdrag för
    besväret. Undrar hu länge Centerns pengar räcker trots den
    fetaste partikassan av alla. Undrar om Maud får något för
    hundrastning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.