Nu dags att förnya Centerpartiet och Sverige

Under den gågna helgen höll Centerpartiet sina kommundagar i Linköping. Det är ett årligt arrangemang som samlar runt 600 deltagare. Stämningen var givervis dämpad efter vårt dåliga val i höstas, men under de tre dagarna så kände jag hur vi succesivt växte och fylldes av energi och ny kraft när vi fick ta del av inspirerande föreläsningar och prata med varandra.

Annie Johansson presenterade Centerpartiets eftervalsanalys: "I skuggan av alliansens framgång". (läs den gärna)

Där nämns flera anledningar till vårt dåliga valresultat, personligen skulle jag vilja framhålla två anledningar till det dåliga resultatet:
1. Vi gick från att alltid ha varit ett parti som kritiserat systemet, till att uppfattas som ett parti som försvarar systemet. Något som Maud nämnde i sitt tal på kommundagarna, "Centerpartiet måste kunna regera och samtidigt vara samhällskritiska."
2. Den förnyelseprocess som inleddes under perioden 2002-2006 avstannade i och med regerandet, detta håller inte och nu måste vi återigen börja fundera på framtiden.

Därför har partistyrelsen tillsatt fem politiska arbetsgrupper som skall arbeta inför vår partistämma i Åre i september. Det kommer att bli ett brett "dammsugande" för att finna lösningar och vägar mot framtidens Sverige.
Framförallt kommer vi att försöka samla upp input och ideer från de som inte är medlemmar i Centerpartiet, så håll ögonen öppna och var med och förnya Sverige.

Ägnade en stund på Kommundagarna åt att bjuda upp alla fem förnyelsegrupperna till Västerbotten och alla ville gärna komma. De fem grupperna är:

Välfärd under ledning av Anders W Jonsson
Integration under ledning av Fredrick Federley
Miljö under ledning av Andreas Carlgren
Regional Tillväxt
under ledning av Anna-Karin Hatt
Jämstäldhet under ledning av Annika Qarlsson
 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.