Nidbild av logdans i SVT tyvärr!

Hade i kväll satt med för att se SVTs nya serie Dansbanan i Täfteå. Trodde i min enfald att det skulle vara ett program (förvisso ett nöjesprogram) som försökte belysa fenomenet logdans som onekligen är polulärt och som väldigt många tycker om.

Och kanske också visa lite beundran för Signar och Majlis som hållit liv i danslogen i Täfteå i tider då många andra logar slagit igen. Och som förutom att logen är ett ställa där hundratals människor träffas och trivs varje sommar även ger möjlighet till sommarjobb åt Byns ungdomar.

Men vad fick man se? Jo ett program som i stor utsträckning påminde om andra "dokusåpor" vi sett den senaste tiden som Ullared eller Böda Sand.
Ett oerhört fokus låg på att framställa personporträtt som jag antar skulle vara lustiga, men som för mej snarast var att betrakta som kränkande.

Jag och ett antal kompisar var ute och dansade mycket när jag var yngre, även på logen i Täfteå.
Att dansa är inget man måste gilla, men det är i allafall ingenting som det finns anledning att göra sig lustig över, och alla de människor som på olika sätt har detta som hobby förtjänar respekt och inte "bra TV"!

En kommentar

  1. Villy Hansen

    Jag såg också programmet och kan konstatera att tolkningen uppstår i betraktarens ögon. Jag uppfattade inslaget som något ömsint. Men skall man tala om nidbild eller är den sann eller delvis sann, kan man nämna filmen Jägarna.
    Retorikfabriken Villy Hansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.