Så kom då det beryktade SMSet till JO

Ser att Inge-Bert Täljedal anmält Lennart Holmlund till JO, för det beryktade smset som debatterades i Kommunfullmäktige i måndags, oaktat om det Lennart Holmlund gjorde är att betrakta som olagligt eller bara olämpligt så känns det bra att det är någon från Socialdemokraterna som gjorde denna anmälan.

Min åsikt i frågan är att det vore förödande för Umeå om vi belade människor med tanke och yttrandeförbud.
Alla måste ju avsett vad man ha för sysselsättning ha rätt att framföra kritik och synpunkter. Speciellt när det handlar om det enskilt största stadsutvecklingsprojekt som Umeå kommer att genomföra på väldigt många år.

Om det är någon tröst för Anders Björkman som var den individ som var måltavlan för det berömda smset så brukar det vara så att ju mer rätt man har i argumentationen, desto argare brukar opponenterna bli.
Så i detta fall så hade han nog väldigt rätt!

Jag tycket heller inte om den väldigt underliga debatt som uppkommit rörande om det är Umeå kommun som sitter i Balticgruppens knä eller om det är tvärtom.
Problemet blir ju att om man inte tillåter människor att diskutera detta och hurpass transparent relationerna är mellan kommunen och olika privata föertag är, så blir ju frånvaron av transparens ett belägg för att man sitter i varandras knän.

Ett av de skäl som gjorde att Umeå blev kulturhuvudstad 2014 var det Open Source resonemang som fördes i ansökan, att människor skulle uppmanas att vara delaktiga och vilja bidra.
Då är sms som kan uppfattas som att man från ledande håll vill annat inte bra! Oavsett om dom är olagliga eller bara olämpliga. 

En kommentar

  1. Per Hansson

    Bra Mattias! Nu när en välrenomerad socialdemokrat föregått ed gott exempel kanske fler vågar anmäla Holmlunds maktfasoner? Jag gissar i alla fall att så blir fallet.

    Fram för ett öppnare Umeå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.