Sänkt restaurangmoms Centerframgång i Vårproppen

I morgon presenteras Vårpropositionen, det är ännu inte så mycket känt om det exakta innehållet, men en sak som jag som Centerpatist gläds åt är att det kommer aviseringar om en sänkning av restaurangmomsen, detta är något vi i Centerpartiet drev i valrörelsen och som vi fick in i Alliansens Valmanifest.

En stor del av de nya jobben kommer att finnas inom tjänstesektorn, tär utgör restaurangbranschen ett viktigt inslag. Destutom är det så att resaturangjobb för många ungdomar utgör den första kontakten med arbetslivet.

Det finns olika beräkningar på hur många nya jobb som en sänkt moms skulle tänkas tillskapa, men någonstans mellan 8000 – 15 000 verkar vara det de flesta tror.

Centerpartiet försökte i höstas att lydta in ett antal frågor i Allainsens Valmanifest, som alltid när man är fyra parter som skall komma överens så fick vi inte med oss de andra tre på allt.
Men de två miljarderna till inlandet – Inlandsinnovation är i hamn!
Restaurangmomsen kommer nu

Och jag skulle inte bli förvånad om man även lyckas med att få Brunkolskraftverken i Tyskland sålda! 

Andra Centerpartister som skrivit om detta:
Magnus Andersson
 

En kommentar

  1. Ronny

    Egentligen..spelar det ju ingen roll vem som äger dom där kraftverken, dom blir ju inge renarae för att någon annan kör dom. Frågan är väl varför dom behövs.Och försöka sätta in åtgärder på den sidan istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.