Förnyelsekväll med Fredrick och intergration som tema

I kväll hade vi "vårstämma" med Umeå Centerkrets. Till denna kväll hade vi bjudit in Fredrik Federley från Stockholm. Fredrick är migrationspolitisk talesperson för Centerpartiet och är ordförande i partiets förnyelsegrupp för just integration.

Fredrick gav oss en bra inblick i hur det nationella förnyelsearbetet är organiserat. Det handlar både om ett intern och ett externt arbete som i första läget handlar om vad och vilka problem står samhället inför.
I detta arbete är alla kloka synpunkter välkomna, kontakt med de olika arbetsgrupperna kan man får via den Förnyelseblogg som Centerpartiet startat.

Kvällens diskussioner med Fredrick var livliga och kloka, personligen tar jag med mej känslan av att det är oerhört viktigt att vi ser de som kommer hit till Sverige som individer och inte etiketter.
Att det är precis lika viktigt att vi försöker se varje individs möjligheter och behov när vi pratar om invandrare som när vi pratar om oss svenskar.

Sedan tar jag med mej ett bra citat från Fredrick:
"Sverige är mer annorlunda och kommer att bli alltmer annorlunda."
Så det gäller väl att börja tänka alltmer nytt.

Jag blev väldigt glad över att Fredrick ville komma och besöka oss i Umeå, jag känner Fredrick lite sedan min tid i CUF.
Jag och Fredrick befinner oss inte alltid på samma politiska inje det har hänt mer än en gång att jag inte delat hans synpunkter.
Samtidigt är Fredrick en oerhört skicklig politiker som jag verkligen beundrar.
Han är alltid väl påläst och ställer upp när det handlar om att åka runt i landet och delta i olika aktiviteter.
Dessutom är han inte rädd att ta ställning och stå upp för ståndpunkter som inte är mainstream just för stunden.
Det gillar jag!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.