Jag förordar Anna-Karin hatt till ny partiordförande för Centerpartiet

Jag har idag använt den möjlighet som ges alla medlemmar i Centerpartiet att meddela valberedningen vem man vill se som Maud Olofssons ersättare.
Jag förordar Anna-Karin Hatt

Här nedan är mitt brev till valberedningen:

Till Centerpartiets Valberedning                                                           Umeå 27/8 2011

Jag förordar Anna-Karin hatt som ny partiledare för Centerpartiet
Under den månad som förflutit har alla vi medlemmar i Centerpartiet kunnat ta del av och lära mer om de tre huvudkandidaterna till partiledaruppdraget. Inte minst har de fyra utfrågningarna har varit värdefulla för att alla skall kunna bilda sig en egen bild av de tre kandidaterna.
Jag vill börja med att säga att det är tre mycket bra namn som presenterats som huvudkandidater, båda Anna-Karin, Annie och Anders W är lysande kompetenta politiker och goda företrädare för Centerpartiet.
Dock är det så att vi skall ha en partiledare och inte tre och bland dessa tre duktiga företrädare faller mitt val på Anna-Karin Hatt.
Motivering:
·         Anna-Karin har i sin kadidatur på ett bra sätt lyft fram de grundvärderingar som jag vill se mer av i Centerpartiet framöver, Socialliberalt, Varmt, Tryggt.
Ett parti som hanterar alla politikområden och inte bara de man har departementsansvar för.
·         Den kampanjresa som Anna-Karin genomförde i husbil säger i alla fall mej att hon har förmågan att tänka nytt och skapa ett stort engagemang  tunt både sig själv och Centerpartiet, viktiga egenskaper för Centerpartiet.
·         Anna-Karin har erfarenhet från både yrkeslivet och arbete i politikens korridorer, hon har dessutom i statsrådsberedningen varit med och hanterat alla politikområden från Adoptipon till Ölandsbron. Och nu är hon statsråd. Detta ger henne en bredd som är nödvändig, samtidigt som hon på väldigt kort tid kommer att vara igång med det nya uppdraget.
·         Anna-Karin har när hon pratat om sin roll som partiledare pratat mycket om att hon vill leda och se andra växa. Detta tror jag är helt rätt.
Centerpartiet behöver fler som är med och bestämmer ett breddat ledarskap, inte en partiledare som bestämmer mer.
·         Jag har haft förmånen att lyssna till Anna-Karin flera gånger under de senaste åren. Hon har alltid imponerat på mej genom att vara väl påläst och behaglig att lyssna till. En egenskap som hon behållit men till den har nu adderats partiledarskapet. När jag lyssnar till Anna-Karins inledning vid den sista utfrågningen är det en partiledare som talar!
Så hon har mitt fulla stöd inför stämman i Åre!
Hälsningar
Mattias Larsson
Umeå
En f.d. och en blivande hoppas jag!
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.