Avslutar min argumentation om varför jag vill ha Anna-Karin Hatt som ny partiledare för Centerpartiet

Centerpartiets partiledarkamp har ju varit intensiv under den gångna månaden och därför känns det lite snopet nu när allt bara stannat av och alla använtar valberenningens förslag.
Jag känner dock att jag vill avrunda min argumenation innan det finns något förslag från valberedningen att förhålla sig till, (dessutom vet man ju inte vilka bloggar ledamöterna läser ;o)


Kristina Jonäng gruppledare för Centerpartiet i Västra Götaland och politiskt aktiv sedan mer än 15 år skrev för en tid sedan ett blogginlägg: "Fem skäl att välja Anna-Karin Hatt" där skriver Kristina bland annat:
"Det enda som en partiledare ska ägna sig åt själv är förhandlingarna i den lilla krets av andra statsråd och partiledare som sker i någon form varje vecka. Dörren stängs och det finns ingen centerstämma att fråga och inga pressekreterare som kan hjälpa till. Då är man helt själv med ett mycket stort ansvar. En partiledare kan inte komma ut från ett sådant sammanträde förrän man kompromissat bort tillräckligt mycket för att de andra partiledarna ska vara nöjda samtidigt som man förhandlat till sig tillräckligt mycket för att resultatet ska kallas centerframgång bland väljare och bland kritiska centermedlemmar.
Valet av partiledare handlar om förmågan att kommunicera ett budskap, men jag tycker att de argumenten varit alltför dominerande hittills i den interna diskussionen. Att kommunicera budskapet får en partiledare hjälp av andra med. Dussintal av medhjälpare ägnar tid åt det varje dag. De flesta intervjuerna får en partiledare, via pressekreterare, tacka nej till. De som genomförs klipps från minuter till sekunder och de flesta svenskar har varken sett eller hört nyhetsinslaget. Vilka sammanhang som partiledaren långsiktigt ska synas i hinner partiledaren heller aldrig fundera över. Det sköter medarbetarna. Att förmedla ett budskap är ytterst en mycket långsiktig fråga som handlar om politisk kurs och om förmågan att vara konsekvent, inte vad man säger i det dagliga bruset."

Detta är för mej väldigt viktigt. Centerpartiet står inför flera mycket viktiga arbetuppgifter: Förutom att vi skall försöka genomföra alla beslut som kommer att tas på stämman i Åre så skall ett nytt idéprogram tas fram och hela partiorganisationen skall reorganiseras och komma på fötter igen.

Detta innebär för mej att det bästa valet är att välja Anna-Karin Hatt till partiordförande. Då får vi den partiledare som har allra kortast startsträcka eftersom hon redan är minister. När Maud valdes måste vi komma ihåg befann sig ju Centerpartiet i opposition vilket gjorde att hon kunde ägna den första tiden som partiledare till att fokusera på partiet. DEn tiden bedömer jag finns inte nu.
Dessutom tycker jag att Anna-Karins programförklaring, vad hon vill som partiledare tilltalar mej.
Idag publicerades en mycket bra artikel om varför Anna-Karin är en god förnyare på ekuriren.se Läs den!
Nu återstår för mej och alla andra intresserade bara att vänta på valberedingens förslag, antar att de har haft två svettiga dagar.
Och det kan inte vara enkelt att välja bland tre "Trippel A rankade" kandidater!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.