Vad vill (s) med kärnkraften?

Igår debatterade energiminister Anna-Karin Hatt mot Stefan Löfven ledamot i (s) partistyrelse om Kärnkraftens framtid i Sverige


Efter denna debatt blir man alltmer förundrad över vad (s) vill med sveriges energipolitik och framtiden med kärnkraften. Under valrörelsen var man som iglar på oss i Centerpartiet och hävdade att vi svikit våra ideal genom att nu öppna upp för nybyggnad av kärnkraftverk. Finns på socialdemokraternas hemsida.
När nu det blir alltmer tydligt för alla vad Energiöverenskommelsen innebär står företrädare för samma pari i TV och klagar på att det INTE kommer att byggas nya kärnkraftverk. På Socialdemokraternas hemsida kan man läsa:
Kärnkraften vill vi successivt fasa ut med hänsyn till sysselsättning och välfärd och i den takt kärnkraftselen kan ersättas med el från förnybara källor samt energi­effektivisering. En prövning måste därför göras varje mandatperiod. Regeringen vill istället bygga nya kärnkraftverk.
På en punkt kan jag ge Löfven rätt, det var olyckligt att energiöverenskommelsen ite är blocköverskridande, men han kan vara helt lugn, jag är övertygad om att energiminister Hatt kommer att vara en garant för att det inte kommer att poppa upp en massa nya kärnkraftverk i Sverige en farhåga som (s) ofta torgförde under valrörelsen förra året!
Dessutom så sker det nu massiva satsningar på det tredje benet i Sveriges energiomställning. Bioenergin är nu sveriges största energikälla och kärnkraften står nu för 40% inte 50% som Löfven sa av Sveriges elproduktion.
Mer om utbyggnad av förnyelsebar energi:
Regeringen, Energimyndigheten 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.