”Finlands sak är vår” styrelsemöte med Kvarkenrådet

Jag har idag fått vara med på det första styrelsesammanträdet för egen del med Kvarkenrådet. Något jag känner mej väldigt hedrad över och ett uppdrag som jag ser fram emot med mycket stort intresse.

Som det står på Kvarkenrådets Hemsida:
Kvarkenrådet är ett nordiskt gränsregionalt samarbetsforum för de tre österbottniska landskapen i Finland samt Västerbotten och Örnsköldsvik i Sverige som bildar Kvarkenregionen. Kvarkenrådet är ett av Nordiska ministerrådets officiella gränsregionala samarbetsorgan. 

Det finns ju väldigt många band ock kopplingar mellan Västerbotten och Österbotten, och vi har väldigt mycket att vinna på att hjälpa varandra.
Kvarkenrådet bedriver ett omfattande arbete som syftar till att stärka Kvarkenregionen som region och genom att vi hjälper varandra så blir vi starkare på bägge sidor om Bottenviken. Några intressanta saker som skett de senaste åren är exempelvis arbetet med Världsarvet Höga Kusten och Kvarken Short Cut System. Om två veckor är man arrangör av en väldigt intressant transportkonferens i Lycksele med deltagare från både Sverige, Norge och Finland. Det kanske är så att den bästa hjälpen med att få ordning på färjetrafiken mellan Umeå och Vasa är om norrmännen visar ett ökat intresse för den del av E 12 som går på vatten.

Det finns väldigt mycket mer vi kan göra tillsammans för att utveckla både Finland och Sverige, dagens möte med våra finska kollegor gjorde mej än mer övertygad om detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.