Vindelälvsåsens vattenskyddsområde på gång igen

 Idag kom det till min vetskap att det gamla ärendet om fastställelse av och skyddsföreskrifter för Vindelälvsåsens vattenskyddsområde är på väg upp igen.
Vi fick det till styrelsen för Umeå Kommunföretag från Umeva idag och om ingenting anmärkningsvärt dyker upp så torde ärendet gå vidare till Kommunfullmäktige för fastställelse vid fullmäktigesammanträdet i november.
Kommer vi i mål med denna fråga nu?
Jag tycker det är jättebra om vi nu får ett fastställt vattenskyddsområde, så vi kan på ett bra sätt skydda den oerhört viktiga resurs som Umeås vattentäkt utgör.
Jag är lite förvånad över att det inte hörts mer om detta denna gång med tanke på den väldiga diskussion som var för fyra år sedan.Jag är lite orolig, det är om man är optimist bra att alla är nöjda. Eller är det så att de som berörs inte är medvetna om att ärendet är på väg fram igen?
En snabb sökning på kommunens och UMEVAs hemsida gjorde mej lite betänksam, det fanns ingen färsk information utan man fick söka rätt långt ner för att hitta något. PÅ UMEVAs hemsida fanns förslaget till föreskrifter (från 2008 antar jag) samt även ett förslag till utbredning.
På kommunens hemsida så var det min interpellation från 2007 som var det som dök upp.

Jag hoppas verkligen det kommer mer information om denna fråga innan vi skall ha upp den till KF en fråga som är så viktig som denna förtjänar att diskuteras ordentligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.