Löfven en skicklig man som inte får underskattas…

Från mobilen

Löfven en skicklig man som inte får underskattas men tyvärr startar han med en ryggsäck.

Så blev det då Stefan Löfven som utsågs till (s) nye partiledare. Min korta kommentar till detta är att det är en mycket skicklig metallordförande som säkert också kommer att vara en skicklig (s) ledare. Även om banden mellan (s) och LO fortfarande är starka så är det inte alla fackförbundsordföranden som hamnar i partistyrelsen där har Löfven suttit i många år.
Han har även varit rätt aktiv i den politiska debatten inte bara i egenskap av metallordförande så det är absolut en kompetent politiker som inte får underskattas. Tyvärr verkar kvällspressen som alltid snarare vilja driva gäck med människor än meddela fakta. Jag tycker metallbasen vore en bättre rubrik, denna känns lite som ett sätt att försöka förminska den nye partiledaren. Det tror jag är oklokt.

Vilka blir då Löfvens främsta svårigheter som partiledare enligt mej?

1. Han sitter inte i riksdagen, innebär att han inte kommer att kunna delta i partiledardebatter mm. Kanske inget jätteproblem men ändock.
2. Har han den politiska bredden? Trots allt har han en bakgrund som medlemsföreträdare för metall. Nu blir uppdraget mycket bredare.
3. Processen fram till valet. Det är klart att om man ena stunden ifrågasätter den valberedningsprocess under ledning av Berit Andnor som ledde till att Håkan J blev partiledare och kritiserar hur den fungerade. Kan man ju inte vara mer nöjd med att VU utser en av sina egna medlemmar och sedan låter Partistyrelsen bekräfta valet.

Detta tror jag att är Löfvens främsta utmaning. En partiledare behöver ett starkt stöd internt och den process som förevarit ger honom en ryggsäck redan från start.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.