Hot mot Britt-Marie i förlängningen hot mot det öppna samhället

 Det är fullständigt oacceptabelt att någon satt upp en lapp på Britt-Marie Lövgrens dörr som det går att läsa här på vk.se.

Oavsett om vi som politiker kommer med förslag som kan väcka folks nöje eller missnöje så får detta aldrig gå till handlingar som uppfattas som hotande eller kränkande. I höstas var det Elvy Söderström (s) i Övik som var utsatt, nu Britt-Marie här i Umeå. Och jag har fler exepel. 

Det kan vara så att vi håller på att få ett samhälle där vi är snabbare på att kritisera makthavare och auktoriteter och det tycker jag är bra, Samtidigt är möjligheterna att framföra kritik och synpunkter fler än någonsin tidigare.

Vi som är politiskt egagerade är inte annorlunda än andra, upplevs det politiska uppdraget som någonting obehagöigt och hotfullt så kommer än färre att vilja engagera sig, på sikt kommer detta att leda till en försämrad demokrati.

2 kommentarer

  1. Gun Rehnman

    Det pågår intressanta diskussioner om ungas löner. Men med arbetslivserfarenhet och kompetenshöjningar ökar naturligtvis kravet på lönen. Ska ungas (nyutbildade) vara höga eller i paritet med erfarenhet? Det tål att det görs ordentliga genomlysningar av detta. Vad gäller hoten eller det som kränker, är det inte OK. Att få höra att man önskas vara på ”ett varmare ställe” eller med höjda knytnävar, borde skjutas, m m, är under all kritik. I know.

  2. Reebs

    På vilket sätt kan lappen uppfattas som hotfull? Var inte detta något som Britt-Marie Lövgren och hennes parti hade föreslagit (naturligtvis inte åt sig själv, det vore ju tydligen absurt, men åt arbetslösa ungdomar)? Jag är tveksam till om man ens kan hävda kränkning, inte utan att framstå som en hycklare. Att kritiken driver med den kritiserade behöver definitivt inte göra den kränkande, hennes reaktion gjorde däremot satiren än mer träffande. Britt-Marie Lövgren kanske ska fråga sig vad den väldigt klarspråkiga bilden och hennes reaktion på den egentligen säger; vem är det som har blivit kränkt här?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.