Centerpartiet formar en framtid tag chansen att vara med

Man upphör aldrig förvånas över den entusiasm som Lennart H visar över tillståndet hos Centerpartiet. Denna gång handlar det om att Centerpartister inte känner igen sig i partiet. Något vi hört flera gånger förut, jag vet inte riktigt varifrån denna omsorg om Centerpartiet kommer.

Idéprogramgruppens sekreterare Johan P på CUF stämman

Jag tror det henkelt handlar om att (s) ännu inte kommit över att Centerpartiet inte längre finns att tillgå som ett parti att använda för ansvarsfulla överenskommelser om den ekonomiska politiken som vi gjorde på -90 talet och det är troligen så att om inte Maud hade tagit initiativet till bildandet av Allians för Sverige så hade Sverige än idag styrts av en (s) regering.
Nu är ju världen inte statisk, något som Centerpartiet insett. Det idéprogram vi har för partiet är från 2001 och det är dags att ta fram ett nytt. Och jag tror det är mycket i detta som den påstådda vilsenheten ligger.
Det idéprogram vi nu håller på och tar fram är ett arbete som sker i en fullständigt öppen process öppet för alla att vara med i och ett av syftenea med denna process är att skapa ett parti som känns relevant för människor både Centerpartiets egna medlemmar men även de som inte är medlemmar i partiet. För att få in maximal mängd åsikter i denna process så är exempelvis sekreteraren i programgruppen Johan Pettersson uppe i Umeå denna helg för att finnas på CUF stämman för att så många som möjligt av ungdomsförbundets medlemmar skall få chansen att göra sin röst hörd.

Men eftersom Centerpartiet vill vara att öppet parti så får alla komma med sina synpunkter även Lennart Holmlund – Här är länken till framtidsbygget.

En kommentar

  1. Thomas

    Jag tror att Centern riskerar att åka ur riksdagen vid kommande val. Det är i nuläget ingen stor skillnad mellan Moderaterna och Centern. Det är inte konstigt att folk frågar sig vad Centern har för roll att spela? Centern har gått ifrån att värna om glesbygden (men pga stor avfolkning och brist på röstare) till att värna om storstadsbor (och där är skattesänkningar viktiga) och då försvinner ju hela den ursprungliga ”vitsen” med Centerpartiet, eftersom det redan finns Moderater och Folkpartister som driver skattesänkningsfrågor hårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.