Skarpt läge vad gäller kulturhuvudstadsåret

Idag finns en debattartikel  publicerad på Svenska Dagbladet där ett antal Väster bottningar kräver att regeringen sätter ner foten och ger Kulturhuvudstadsåret de medel som krävs för att klara av 2014 på ett bra sätt.

Finns även refererat på vk.se bakgrunden är enkel. De kommuner som ansökte om att bli kulturhuvudstad utgick alla från hur mycket pengar som gick till Stockholm inför detar kulturhuvudstadsår -98.

Det handlar om ca 170 miljoner kronor, regeringen har aviserat en del av dessa pengar i form av de satsningar som statliga kulturinstutioner uppmanats göra i Väaterbotten men det räcker inte nu måste det fram cash.

Jag tror personligen att det kommer pengar i höstbudgeten, och jag tror faktiskt att denna typ av påtryckningar med signatärer från ett brett spektra av samhället faktiskt spelar roll.

Men sedan kan man inte låta bli att fundera på om det är så att det är avståndet till Stockholm som styr statens intresse i detta?

Hoppas verkligen jag har fel! 

En kommentar

  1. Bergis

    Varför lånar inte Umeå kommun upp hela beloppet själva om kulturhuvudstadsåret anses generera så mycket pengar tillbaka? För skattebetalarna ska väl inte bekosta förlustprojekt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.