Kanske håller det på att lossna för fordonsgasen?

Som vi kunnat läsa här på vk.se så har det idag presenterats en vision om att bygga en anläggning för produkton av fordonsgas i Vännäs. Kombinerat med ett tankställe för fordonsgas i Umeå. Även Hans Lindberg har skrivit om detta på sin blogg.

Dessa planer är en del av projektet Gas Klart 2013 som drivs av Umeregionens kommuner tillsammans. Projektet baseras i huvudsak på en förstudie som togs fram av Anna Säfvestad Albinsson på Biofuel Region läs den gärna!
Jag är helt övertygad om att vi kommer att behöva biogasen som en pusselbit för att vi skall klara omställningen till ett hållbarare samhälle. Vi kommer inte i framtiden kunna fortsätta att köra våra fordon på fossila bränslen utan vi måste använda oss av flera olika bränsleslag och där tror jag biogasen kommer att vara ett sådant.

Sedan tycker jag att det är extraskoj om det är så att lokal biogasprodukton innebär ökade möjligheter till arbete för länets bönder, mer om detta kan man läsa i Denna tidning från LRF  vi har här i södra Västerbotten tusentals hektar åkermark som idag inte brukas, tänk om vi nu kan börja använda detta för grön energiproduktion?

Jag är jätteglad att Hans Lindberg verkar ha engagerat sig i frågan lokalt, tidigare har (s) i Umeå varit väldigt kallsinniga i frågan om att stimulera biogasen lokalt.
Pernilla Djärv ställde för en par år sedan en interpellation till Lennart Holmlund och hans svar där andades då inte positiva tankar avseende biogasens framtid.
Likaså är Lennart rätt så skeptisk i detta blogginlägg från i somras, men som sagt var nu får vi hoppas att Hans L fått det mandat som krävs i denna fråga som innehåller så många möjligheter!

Nu är det bara att gasa på!
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.