Västerbottnisk mat räddar världen!

Den senaste tiden har det varit mycket fokus på maten, i kommunfullmäktige i måndags debatterade vi en motion från Mp om maten och dess miljöeffekter, den blev återremmitterad vilket jag tycker är bra, motionen tog sin ansats i hur vår konsumtion (du och jag) påverkar världen.

Här finns mer att göra: Att ensidigt peka ut kött som en negativ miljöfaktor tycker jag är fel! I min värld skall vi göra tvärtemot! Det viktigaste äratt vi äter det som produceras där vi bor! I Västerbotten har vi förnämliga förutsättninger att producera mjölk och kött av god kvalitet! Våra odlingsbetingelser gör att det är svårt att odla direkt för humankonsumtion men vi kan förädla våra många soltimmar till mjölk och kött som både är näringsrikt och skonsamt för vår planet!

Det finns mycket mer att göra för att få kommuner att köpa mer lokalproducerade livsmedel men du och jag kan börja i morgon!
Köper du mjölk från Norrmejerier eller kött från Nyhlens så bidrar du till bättre möjligheter för Norrland.

Sedan önskar jag att vi fick en butik här uppe som gicvk ut och lovade mer pengar till bönderna! 

Ica Åre ger tre kronor mer till bönderna! Jag handlar gärna där jag kan stötta våra lokalproducenter som ger arbetstillfällen, god djuromsorg och öppna landskap!

Vilken butik i länet är först met att stötta våra bönder?

3 kommentarer

  1. Ghet

    Länge sedan läste jag ditt forum , men är arbete semester semester , spelar någon batltlefield 3 , mitt hem bas på den här webbplatsen [url=http://www.ghet.ru/category/batlefield-3/]battlefield 3 îøèáêà[/url]
    Om det är möjligt , längs poshpilit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.