Centerpartiet nutid framtid och dåtid

Under de senaste åren har vi i Centerpartiet befunnit oss i en veritabel kanonad av angrepp från Socialdemokraterna, jag har personligen funnit det svårt att förstå riktigt vad dessa angrepp grundar sig i, i första läget trodde jag att det handlade om att man helt enkelt sköt på Maud, då hon var partiledare bördig från detta län och därigenom "fair target". Men även nu efter det att Maud slutat som partiledare så fortsätter angreppen på C på ett sätt som jag inte finner relevant utifrån vår position som ett av fyra partier i en kolaitionsregering.
Varför orsakar just Centerpartiet ibland sådana hatiska stämningar hos vissa Socialdemokratiska företrädare? Personligen finner jag det svårt att förstå, jag har personligen en nära och tight relation med ett stort antal socialdemokrater inom kommunpolitiken i Umeå och trots att vi snarare är konkurrenter än kollegor så tycker jag respekt snarare än konflikt bör användas för att beteckna vår relation.
Och under de snart 12 år jag varit verksam som kommunpolitiker i Umeå så har jag lärt känna några sossar här lokalt som jag snarare ser som vänner än som konkurrenter.

Så vad beror detta Centerhat då på? Jag visste inte förrän förra veckan då jag snubblande in på Oscar Sundevalls välskrivna blogg om Centerpartiet Del 1 och Del 2. Jag tycker Oscar är på pricken när han beskriver Centerpartiets  väg fram till nu och även den väg vi har att vandra framöver.

Oscar är glasklar i analysen

Det är ju faktiskt så att alla partier hela tiden har att fundera på vilket som är syftet och vad man vill med framtiden. Vi kan ju nu följa den diskussion som är internt i (s) om vinster i välfärden, interna diskussioner finns i alla partier, där det som historiskt utmärkt (s) är förmågan att hålla dessa bakom lyckta dörrar.

Vi  i Centerpartiet håller på med funderingar kring vår framtid just för stunden genom det ideprogramsarbete vi håller på med och som kommer att staka ut vår väg mot framtiden. där är ännu ingenting bestämt, och det är ännu en par veckor kvar där alla intresserade inbjuds att vara med att skriva förslaget till ny text till vårt idéprogram. Jag hoppas innerligt att du som läsare tr dej fem minuter att skriva i wikin, alla input är värdefulla! 

Jag vet att frågan om hur vi i Centerpartiet betraktas av andra är en av de saker som vår partisekreterare Maichael Arthursson ägnar mycket tid åt, Micke skriver ofta väldigt klokt på sin blogg läs den gärna! Intill dess att vi antar det nya idéprogrammet på stämman i Mars så kommer vi att fortsätta att jobba med Välfärd, Nya förslag för landsbygden,  Satsningar på Forskning, Bättre villkor för elkunderna

Det är nu ungefär två år till valet, jag kommer att ägna min tid till att lyfta fram Centerpartiet som det hållbara alternativet i Umeås, Västerbottens och Sveriges politk.

Vad (s) företrädare kommer att ägna de kommande två åren vet jag inte men jag hoppas de ägnar lika mycket tid åt att fundera på framtiden som man ägnat åt att punktmarkera Centerpartiet de senaste fem åren! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.