Ja man skall vara ärlig Lennart

Det håller jag med om och jag är alltid ärlig i mitt politiska arbete, säger jag något så har jag täckning för det i partiet!

Det här är vad du skrev på din blogg igår:
"Jag är säker på att alla förutom en person kommer att vara nöjda."

Att man skall vara ärlig är helt riktigt, och det är nog ärligt vad du menar det du skriver, jag tycker det är onödigt – man får tycka vad man vill om Urbans ideér men han har full rätt att framföra dem. (För jag tror att det var Urban Bengtsson du menade) Jag tycker det är onödigt att som kommunstyrelsens ordförande uttrycka sig på ett sätt som av många uppfattas som att du ger dig på en enskild medborgare. Puckla på mej och andra förtroendevalda vi är lovligt villebråd – men våra medborgare skall vi vara rädda om, visst hade vi ett tillväxtmål i kommunen?

Sedan trixar du med korten Lennart!

Genom att hävda att jag inte har täckning för den insändare som jag och Anders Åkesson skrev häromveckan i VK. Inget kunde vara mer fel. Frågan är för vår del förankrad ända upp i partiledningen och det som jag med benäget bistånd av Anders fått Annie mfl. att förstå är att Kvarkentrafiken behöver likvärdiga villkor som övrig färjetrafik till Finland.

Helt klart är det så att det s.k. Ålandsundantaget gör att den gamla principen att trafik skall gå på kommersiella grunder rör till det hela.

Här har nuvarande regering ännu inte lyckat lösa det som uppstod som ett bekymmer 2000 när Taxfreen försvann för vår trafik samtidigt som Ålandsundantaget permanentades, alltså en indirekt subvention av all annan färjetrafik till Finland. Ett bekymmer som uppstod under såvarande (s) regering. 
Jag är uppriktigt glad över att det verkar som att nu även (s) och (v) verkar ha insett på nationell nivå att vår färjetrafik lyder under speciella omständigheter. Dock är det fler partier som måste inse detta.

 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Ni skriver att man måste ha Åland för att få lönsamhet i färjetrafiken.

    Varför det, fnns det efterfrågan så behövs inte tax free

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.