Förslaget till nytt idéprogram för Centerpartiet presenteras i morgon

Under snart ett års tid så har Centerpartiet arbetat med framtagande av ett nytt idéprogram. Arbetet går nu in i sin slutfas när programgruppens förslag presenteras i morgon. 
Igår blev det ju väldigt fokus med detta med det utspel som Per Ankersjö gjorde som handlade om fri invandring, angående en del av idéprogramstexten som presenterades igår och som vållade en del debatt. Aftonbladet

Personligen ser jag fram emot att programförslaget och ser fram emot en livlig debatt om programgruppens förslag, både internt i partiet men även öppet med allmänheten på samma sätt som programförslaget tagits fram. Detta förslag som presenteras i morgon tar sin utgångspunkt i alla Centerpartiets tidigare idéprogram samt mer än 1000 möten som engagerat mer än 10 000 deltagare. Så jag tror att debatten och processen kommer nog att pågå ända fram till stämman, precis som det skall vara.

Nuvarande Idéprogram Där Människor får växa.

 

Här nedan är pressinbjudan till morgondagens pressträff.

Det är elva år sedan Centerpartiets idéprogram "där människor får växa" antogs. Under 2012 har en arbetsgrupp av medlemmar från runt om i landet arbetat fram ett förslag till nytt idéprogram som ska avrapporteras till partistyrelsen. Arbetet har präglats av stor öppenhet, där en wiki-modell har använts för att öppna upp processen även för människor utanför Centerpartiet.

Idéprogramsgruppen är nu färdiga med sitt arbete. Per Ankersjö, ordförande i gruppen, kommer att redogöra för processen och berätta om innehållet i materialet på en pressträff innan det lämnas över till partistyrelsen.

Tid för enskilda intervjuer med Per Ankersjö kommer att finnas. Medtag presslegitimation.

Idéprogramsgruppens pressträff:

Tid: 11-12:30, tisdag den 18/12
Plats: Centerpartiets riksorganisation, Stora Nygatan 4

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.