Två kommunalråd två sätt att hantera en möjlighet

Idag besöker infrastrukturministern Västerbotten. Detta skriver både Lennart Holmlund och Anders Ågren om på sina bloggar.

Anders skriver på ett bra sätt tycker jag om hur viktigt det är för oss i Västerbotten att få chansen att framföra våra synpunkter till ansvarig minister, Lennart skäller på Alliansregeringen för att det satstas för litet på infrastruktur i Norra Sverige.

På detta har jag två reflektioner:
1. Om man har en gäst som man vill övertyga om vikten av att tillskjuta medel, vad är smartast? Att resonera eller skälla?? Jag tror resonera

2. Lennart och (s) återkommer hela tiden till att regeringen inte satsar på Norra Sverige, och ser man infrastruktur endast som byggstart för hela Norrbotniabanan så kan det ligga något i det. Men snälla Lennart, hur många Socialdemokratiska infrastrukturministrar har inte du nött ut i ditt tjatande efter Umeåpaketet?
När alliansen tillträtt och Åsa Torstensson blev ansvarig minister så beslutades det om den s.k. Närtidssatsningen. I den ingick byggstart av Umeåpaketet, men det är klart 1,89 Miljarder är kanske ingen riktig satsninga i Lennars ögon?

Det är helt klart så att det behövs mer pengar till infrastruktur i hela Sverige såväl som i Västerbotten men att säga att nuläget när det satsas mer i Norr än någonsin tidigare är en katastrof är inte särdeles finurligt Lennart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.