Vem vill bli politiker om man hotas?

Läser på vk.se och på Edwards blogg att han hotats.

Det är ju rent för jävligt! Att man som politiker ifrågasätts och utsätts för kritik är helt i sin ordning, men att utsättas för trakasserier och hot är fullständigt åt helvete!

Om vi bortser från att hoten, drabbar Edwards familj snarare än honom själv så innebär detta också ett annat stort problem på sikt.

Vem skall i framtiden vilja bli politiskt aktiv, om risken är att man själv och anhöriga kan komma att utsättas för hot??

Det är redan idag problem på många håll för de politiska partierna att rekrytera förtroendevalda, och frågan är vem som i framtiden kommer att vilja bli politiker om hot är något man kan utsättas för.

Det är ju rimligt att anta att de som skrivit hotelserna mot Edward inte är moderatanhängare, men det de inte tänker på är ju att dessa hotelser kommer att göra att även de som skulle kunna tänka sig att engagera sig i de partier som "hotarna" tillhör kommar att dra sig för att bli politiska aktiva.

Att hot mot en politiker är inte bara ett hot emot denne och dess familj utan på sikt mot det demokratiska samhället. En fungerande demokrati kräver en mångfald av partier och politiker att välja mellan. Och därför måste samhället alltid med kraft reagera när politiker hotas! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.