Hot mot Tamara, vart är vi på väg?

Idag rapporterar Radio Västerbotten att Tamara Spiric utsatts för hot och påhopp. Det är precis lika dumt och korkat som när Edward hotades förra veckan. Att hota poltiker är att hota din och min demokrati. 
Ingen politiker skall hotas i Sverige, det är inte rimligt att utsättas för kränkande tillmälen och hot i Sverige år 2013.

Sedan har jag personligen svårt att förstå hur jämstäldhetsutskottets debattartikel om att det är dags att införa en jämställdhetsskatt kan väcka så våldsamma diskussioner.   

Detta inlägg som ville belysa de inkomstskillnader som finns mellan kvinnor och män, har väckt mycket diskussion, vissa gillar inte tanken.  Samtidigt som malin Rönnblom på ledarplats tycker att jämställdhetsutskottets ledamöter är modiga. Centerpartiets vice ordförande i utskottet skriver tillsammans med Ulrika Westerlund till förslagets försvar. Men känslirna är delade som man kan läsa i denna insändare. 

Förslaget har även väckt nationellt intresse exempelvis skriver Aftonbladet om förslaget.

Personligen tycker jag debatten och diskussionen är intressant, jag tycker det är helt rätt att lyfta frågan om vad man kan göra för att utjämna inkomstskillnaderna mellan män och kvinnor, och på frågan om mansskatt säger jag som Eric: "Why Not?"

2 kommentarer

  1. näthat

    Jasså det är #näthat nu igen? Ironiskt när Aftonbladet ”kampanjade” för det när dom har dom mest vilseledande rubrikerna etc. det är 2013, fråga runt bland ungdomarna. Om jag hoppar in och ska spela lite dator kanske det tar 30 minuter innan jag fått flera glåpord och hot

  2. Micke

    Så lågavlönade män inom vården ska betala mansskatt?

    Annars är förslaget bra, högre skatt för högavlönade män som har högre lön än sina kvinnliga kolleger trots de har samma jobb och samma ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.