Anmälan om arbetsmiljöbrott

Dagens nyhet om att kommunealrådet Tamara Spiric anklags för att kränka personal har verkligen rört upp känslorna.

Då detta är ett ärende som skall hanteras på korrekt sätt så väljer jag inte att kommentera den anmälan som lämnats in. Det är en process som skall skötas på korrekt sätt.

Men i denna artikel: "Förvånad över anklagelserna" så väljer Tamara själv att kommentera anmälan och då måste jag faktiskt invända mot två saker, i artikeln står:

  1.  "Under samtalet ska det också ha framförts att flera andra politiker bett sig illa under sammanträden i samband med budgetarbetet."
    Jag har varit med på samtliga budgetberedningens sammanträden denna vår, det är helt klart att en lite annorlunda budgetprocess och ett sämre ekonomiskt läge gjort tonläget lite högre. Men att svepa ut på detta sätt är ingen höjdare. Alla ansvarar för sina egna handlingar, och jag beter mig aldrig illa mot våra medarbetare.
  2. "För mig är det här en reaktion på att Mikael Öhlund skickar fram henne när han själv har kritik mot sig, säger Tamara Spiric."
    Här är det också konstigt, jag har varit politiskt förtroendevald i Umeå kommun i mer än 12 år, och min erfarenhet är att våra ledande tjänstemän är kompetenta och beslutsfähiga personer som kan stå upp för sina egna åsikter. Om kommunens ekonomidirektör väljer att lämna in en anmälan om kränkande behandling så tror jag faktiskt att det är något hon kan stå upp för själv. Jag tror inte för en sekund att stadsdirektören använder henne som "torped"

Att Tamara och Mikael Öhlund inte har den allrs bästa relationen är något som de två måste lösa i annat fall så är det ett reellt problem för Umeå Kommun.

Avlsutningsvis vill jag bara säga att jag personligen uppskattar tjänstemän som vågar komma med obekväma förslag och synpunkter. Hur skulle vi ha en rimlig chans att kunna styra denna kommun om beslutunderlagen till Nämndena, Kommunstyrelsen eller Kommunfullmäktige var tillrättalagda för att kunna antas utan diskussion. Sedan har det ingen betydelse om det handlar om att Miljö och Hälsas tjänstemän anser att det är för få toaletter i nya badet, eller att man på bygglov inte vill ge tillstånd till ombyggnationerna på Vasaskolan för nya Scharinska. Vi behöver de kritiska underlagen för att fatta kloka beslut.

Umeå kommun behöver hitta effektiviseringar på närmare 300 miljoner kronor i budgeten för 2014, då tycker jag det är bra att vi till budgetberedningen får fram förslag på vilka åtgärder man kan tänkas vidta för att klara av detta, istället för att blunda och köra på som jag skrev i gårdagens blogg.
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.