Jag tackar ja till att kandidera till Europavalet

Jag har idag meddelat Centerpartiets valberedning att jag tackar ja till att delta i Centerpartiets medlemsomröstning inför fastställandet av vår valsedel till Europavalet.

Här är den text jag har skickat in till valberedningen:

Jag har en vision om att bygga ett bättre samhälle, ett långsiktigt hållbart samhälle där alla behövs! Där vänlighet, öppenhet och sunt förnuft är viktigare än pamflettretorik, slutenhet och ologiska beslut. Jag tror att enkel, jordnära och eftertänksam Centerpolitik är minst lika viktig och gångbar i Bryssel som i Västerbotten!  
(Texten får endast vara 300 tecken)

Mina skäl till att tacka ja är dels, att jag känner ett ansvar gentemot de som nominerat mej. Det är oerhört hedrande att veta att det finns de som ser mej som en god kandidat. Det andra skälet är att eftersom i Europaparlamentsvalet är hela Sverige en valkrets så behövs det även några kandidater från Norra Sverige.

Min känsla för vad EU borde vara uttrycks väldigt bra på Centerpartiets Hemsida, och Annie uttryckte det väldigt bra på Centerpartiets Europadagar:
"Eu skall jag utsläppen, Sverige skall jaga vargen!"

Det handlar alltså om att EU skall syssla med de viktiga gränsöverskridande frågorna och inte lägga sig i sådant som Nationalsstaterna bättre sköter själva.

Nu blir det medlemsomröstning i augusti – september och den 22 November fastställer vi vår Europavalsedel. 

Då får vi se, men det blir initressant denna medlemsomröstning blir ju första gången jag tävlar mot storheter som Kent eller Fredrick

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.