Så var det röstat två gånger idag

I förmiddags så röstade jag i Kyrkovalet på samma sätt som många andra idag, hur jag spridde mina nio kryss i de tre valen där är min valhemlighet. Men i kväll så tog jag mig an ett för min del viktigt val, nämligen medlemsomröstningen till Centerpartiets EP-valsedel. Kändes helt rätt när det idag är 10 år sedan Emu omröstningen. 

EP-Valet i maj nästa år tycker jag är riktigt viktigt, och jag hoppas att vi får en vår som präglas av konstruktiva Europadiskussioner.

Nåväl Vill du veta mer om Centerpartiets Europapolitik finns det mer att läsa Här och Här.
Förteckningen över alla 90 duktiga kandidaterna finns att läsa här.

Mina kandidater i Rangordning 1-5

Nr 1. Här placerar jag vår nuvarande parlamentariker, Kent Johansson jag tycker Kent har gjort ett mycket bra jobb i parlamentet med tanke på att han kom in som ledamot när Lena Ek blev miljöminister. Kent är en trygg Centerpartist som bemöts med respekt i alla läger, han är min klara etta på listan!
Kents presentation i medlemsomröstningen: ”Jag vill även nästa mandatperiod vara en röst för ett grönt, hållbart och öppet Europa. Jag vet att en enskild ledamot kan avgöra viktiga frågor. Vårt partis grundvärderingar om lika värde och rättigheter är viktiga förmig. Hela Sverige ska utvecklas. I Europa samarbetar vi för jobb, miljö och tolerans.”

KentJ

 

Kent Johansson är mitt förstaval till EU-parlamentet

Nr 2. Som tvåa på listan vill jag ha Ewa-May Karlsson, Vindelns kommunalråd och ledamot i EU:s Regionkommitte, något man kan likna vid Kommunerna och Länens forum in i EU-apparaten. Ewa-May är en lysande politiker och vi behöver ett EU kunnigt Norrlandsnamn högt upp på listan.
Ewa-Mays preséntation: ”EU behöver bottna lokalt och regionalt. Det kan jag bidra med. 15 år som KSO har gett mej väldigt bred kompetens som är till nytta i Bryssel. Vice ordförande region VB. COR-ledamot sedan i början av 2000 och ledamot i SKL:s Internationella beredning. Jag tycker detta räcker långt – vad säger ni?”

Nr 3. Som trea sätter jag Fredrick Federley, ett kanske oväntat val men för mej ganska enkelt. Fredrick är en briljant politiker och synnerligen klarsynt och vass i de sakområden som han tilldelas. Jag är övertygad om att Fredrick från en tredjeplats på listan verkligen känner att möjligheten finns att kryssa in sig i EU-parlamentet och att han kommer att göra en fantastisk valrörelse.
Ttvärr så delar jag inte Fredricks syn på CAP (EU:s gemensamma jordbrukspolitik) så därför får han inte mer än en tredjeplats av mej.
Fredricks presentation: ”EU är viktigt för fred i Europa. Utvidgningen måste fortsätta. EU bör fokusera på handel, miljö, utrikes, migrations- och fredsbevarande politik. CAP behöver moderniseras. Frågor om saltintag för medborgarna, fruktstunder i skolan, medborgarnas motionsvanor kan vara viktiga men hör inte hemma i EU.”

Nr 4. Man kan inte bara ha ”gamla stötar” med på listan så därför sätter jag Cecilia Oksanen som fyra. Cecilia är ett nytt namn med stort intresse för europafrågor. Bland annat så har hon startat en riktigt ambitiös blogg, som jag tycker är läsvärd! Go Go Cecilia!
Cecilias presentation: ”Nya lösningar inom förnybar energi behövs för ett hållbart klimat. Det ger även ökad säkerhet och stärker Europas globala konkurrenskraft. Jag jobbar med kvalitet och utveckling inom life science och brinner för att göra EU:s energi grönare. Grön företagsamhet är Europas framtid. Euro nej tack.”

Nr 5. Sedan kan man ju inte låta bli att plocka med Storumans starke man Tomas Mörtsell på en sådan här lista! Tomas har gjort en stabil insats som kommunalråd i Storuman och man kan aldrig ha för många västerbottningar med!
Tomas presentation: ”EU-frågorna får en allt större betydelse. I det perspektivet känns EU-parlamentet viktigt. En ledstjärna i vårt arbete ska även fortsättningsvis vara att beslut ska fattas på rätt nivå, d.v.s. så nära medborgarna som möjligt”

Jag är medveten om att jag genom detta har gjort mig ovän med 84 andra jätteduktiga Centerkandidater i provvalet och det skall jag erkänna att det var inget lätt val att välja bland denna mängd av duktiga namn!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.