Är Vänstern med och styr eller är de på läktaren??

Det kan man undra när man läst denna artikel. http://www.vk.se/plus/1116290/kritik-mot-tillsattande-av-stadsdirektor

(Är en sån där Plus artikel så alla kan inte läsa den) men det handlar om att när kommunstyrelsen förra månaden skulle anställa ny stadsdirektör så valde (v) att inte delta i beslutet. Med hänvisning till att man tycker processen varit odemokratisk.

Men hallå!!
Denna process följde gängse rutiner med en bred rekryteringsgrupp med både intern och extern kompetens, och där vi valde två politiska representanter, nämligen kommunstyrelsens presidium, Lennart Holmlund och Anders Ågren.

Så när vi riggade rekrytetingsprocessen så var det inga problem från (v), trots att det ju var då som man hade chansen att komma med synpunkter.

Att vägra att delta i beslutet när processen är klar är ju rent pinsamt och oartigt mot den vi anställt.

Men detta är typisk (v) man säger sig vara med att styra men när det kommer till kritan så väljer man en egen linje alternativt så går man emot.

Det skall bli väldigt intressant att se hur man agerar när vi kommer till det årliga ärendet om var vi skall hyra in sjuksköterskor i de fall det uppstår personalbrist under sommarsemestrarna.

Här brukar (v) alltid vägra att delta i beslutet – undrar hur man skall lösa bemanningen när ordinarie personal skall få vara lediga.

Jag börjar känna mej rätt irriterad på den ”äta kakan och ha den kvar” politik som (v) i Umeå praktiserar.
Jag har förvånats mer än en gång över att (s) väljer att samarbeta med ett parti som svajar så mycket.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. IngegErd Jernberg

    Hej Mattias
    Umeå kommun styrs tyvärr av två korrumperade partier. Skandalen med tillsättning av en omvärdsstrateg utan föregående annons då alla partier lade locket på när deras väljare ville veta hur det kan komma sig att man anställer en person vars enda meriter är att hon delar säng med moderaternas kommunalråd. Jag är rätt övertygad om att vänstern inte vill kopplas ihop med denna skandal och kanske tycker att den nu aktuella tillsättningen luktade lika illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.