Nu vänder flyttlassen fler flyttar in till glesbygdskommunerna

I dagens DN kan man läsa att i fjol så vände det och nu så är inflyttningen större än utflyttningen i Sveriges glesbygdskommuner. Dock räcker inte det för att vända befolkningskurvan men det är en jätteintressant trend. Vågar man tro att först vänder flyttströmmarna och sedan kommer barnen?

 

I vilket fall så tycker jag detta visar att ryktet om landsbygdens död är rätt så överdrivet.
original

En kommentar

  1. Pingvin

    Det beror knappast på en ny grön våg eller liknande, även om media försöker framställa det som så. Det är helt enkelt så att det inte får plats fler i storstäderna; byggkartellerna (som dessutom ligger i samma säng som kommunaltjänstemännen) vägrar bygga i vidare prisklasser än övre medel och över och det finns inte längre resurser att betala för de extra kostnader som överbeläggningen medför på sjukvård, omsorg och kommunikationer.

    Jag har en vän som har insyn i Stockholms högre ledarskikt. Snacket som går där är enligt denne att man snart måste på något sätt förhindra att fler flyttar in. Det finns helt enkelt inte plats för fler. Då går lassen åt andra hållet.

    I längden är denna utveckling ohållbar. Befolkningen kan inte växa såhär; obalansen mellan storstad och landsbygd blir än mer skadlig och det är ytterst tveksamt att det blir nya industriinvesteringar som skapar de ingångsjobb som krävs för att hela samhällsmaskineriet skall fungera. En säkrad framtid kräver en befolkningsminskning, vare sig vi vill det eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.