Pajkastning med kackerlackor och glada besked

Vid måndagens kommunfullmäktige så hade jag en interpellation om Folke Hybinettes modeller, och dessutom debatterade vi bostadsfrågan i Umeå. Som man kan läsa här på VK så var debatten stundtals hätskt. Inte minst Vänsterpartiet utmärkte sig, med att inte komma med några förslag till vad man kan göra för att öka produktionen av bostäder. Men man passade på att på ett ytterst förklenande sätt ta heder och ära av alla privata fastighetsägare som tydligen inte gör annat än suger ut hyresgästerna och tvingar dem att bli bland kackerlackor. Anders och Anders skrev om det på sina bloggar.

Modell

En av modellerna. Foto Per A Adsten

Jag hade lämnat in en interpellation till Lennart Holmlund och som VK skriver här så fick jag ett väldigt positivt svar. Det är nämligen så att det blir fastighetsbolaget Scherdins som kommer till undsättning och tar hand om de modeller som för närvarande finns under Dragonskolan.

Det är dock bara en grej jag inte får att gå ihop, om nu de privata fastighetsbolagen endast är ondsinta och giriga. Varför vill då Scherdins bevara dessa modeller?

Personligen är jag glad och stolt över alla de privata fastighetsägare vi har i Umeå som jag anser både är seriösa och bra, och jag vill rikta ett stort tack till Scherdins som nu gör en insats för att bevara delar av det gamla Umeå!

Man skulle ju bara önska att Vänsterpartiet hade samma insikt om att privata företag inte är onda!

3 kommentarer

  1. Bosse

    Hmmm, funderar… Just det ja, du är ju borgare i ett parti som snart är ett minne blott. Men att klanka ner på (V) som i frågan om privatisering har folket med sig, iaf den större massan, det kan du. Märkligt att alla borgare har en vana att gnälla och gnöla så fort någon säger något vettigt. Privatisering av bostäder har (öppna dina ögon) bara blivit sämre för de flesta förutom för en liten % som lyckats göra sig en hacka. De flesta kan inte köpa sin bostad, vilket man kan tycka att även en borgare borde veta. Jag fattar varför ni tappar röster iaf. Med er inställning är jag glad för det.

    • Mattias Larsson (inläggsförfattare)

      Hej Bosse
      Till skillnad från dej och V så tror jag att privata fastighetsägare är bra och jag tror att det behövs en mångfald av olika aktörer för att möta de behov som finns. Det man måste komma ihåg är ju att bostaden finns kvar oavsett vem som äger den. Och om Bostaden skulle sälja en mindre del av sitt bestånd för att kunna bygga fler lägenheter har jag svårt att förstå problemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.