Nya märkliga turer i (s) och (v) affären är man överens eller ej

Idag fortsätter det intressant dramat om vad som skall bli utav (s) och (v) samarbetet i kommunen. Nu verkar det vara så att samarbetet inte har har spruckit. om man får tro vad man läser i tidningarna.

Allt gott med detta men nog är det minst sagt anmärkningsvärt när Lennart Holmlund går ut och säger Lasse Jacobsson måste bort!

Detta är för mej lite förvånande, Lennart har alltid varit tydlig med att vi i andra partier inte skall lägga oss i andra partiers nomineringar, vilket ju är exakt vad Lennart gör med detta uttalande.

Om Lennart vill ha bort Lasse, så innebär det att samarbetet spruckit, annars så är det ju upp till Vänsterpartiet att utse vilka representanter man vill ha i styrelser och nämnder.

3 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Varför är du förvånad?

    Detta är mönster i kommunpolitiken i Umeå att kunna säga en sak ena gången och tvärtemot nästa gång. Se på badhus/simhalls-frågan. Badutredningen sa nej till Nannaläge med 50:a. NP godtog detta och synade Kajen och Nolia som var möjliga enligt utredningen. Men sedan beslutade S-V-M-FP-C-KD det som kommunsakkunskap (även du i o m badresor om ej citylägen utomlands) om just Nannaläge. Och nu har ytan visat sig så liten att både källare och en ovanvåning måste till, utan KF-beslut f ö. Med överytor ej beslutade i KF dessutom.

    Så om Umeås politiker vill stå för något man uttalat sig för och emot, samt använt kunskap och minns allt detta, är en ursäkt befogad (precis som ju Jacobson gjort bett om ursäkt) till allmänheten, en ursäkt som görs i form av upprivet beslut och stopp av Nannabadbygget, eller gropen.

    Bara 5 promille av byggnadens livslängd på 50 år har gått. Det finns 99,5 % att rädda och göra bättre. Sådan ”ursäkt” med handling belönas i val, både för förmågan till omtänkande och förmågan att se långsiktigt, ekonomiskt och för Umeås status.

  2. Lars Gidlöf

    Hej

    Det går alltid bra att kritisera motståndarsidan, men Mattias, jag såg inte dig skriva någon kritik mot Littorins sexchattande med tjejer, men klart, det var ju Alliansen.

    Sen lägger väl Lennart inte i nomineringarna i V, utan han påpekar att en politiker som felaktigt kritiserar kommunens tjänstemän offentligt inte kan vara kvar, det är ju ett rimligt krav eller?

  3. Bosse

    Va ä det för märkligt med det? Valrörelsen har börjat och ni inom (C) brukar väl inte vara sämre. Ni har ju kastat skit och lekt sandlåda med de andra borgarna hela denna mandatperiod. Den skit du kastar nu visar ju att du också vill vara med i LHs sandlåda. V & MP är väl de enda partier som verkar någorlunda mogna att vara utanför sandlådan och vakar över er som leker. Sluta pajkastningen och gör något kreativt i Centerns namn istället

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.