Tekniska nämndens ordförande luras i Fullmäktige

På annat sätt kan jag inte tolka det som nu händer. I oktober interpellerade jag Tekniska Nämndens ordförande Lasse Jacobsson (v) och frågade om vad som gällde för skolan på Holmön så länge den kvarstår i kommunal ägo, svaret var att det skulle vara möjligt för Holmöborna att även fortsättningsvis nyttja skolan som samlingslokal.

Nu har jag fått information om att det inte alls fungerar så. Uppenbarligen har Lasse J stått och lurat kommunfullmäktige, ytterst märkligt.

Därför ställer jag nedanstående fråga till Lasse vid måndagens Kommunfullmäktige skall bli kul att höra svaret.

 

Enkel fråga till: Tekniska nämndens ordförande Lasse Jacobsson 

Varför gäller inte det du sagt om skolan på Holmön Lasse Jacobsson? 

I oktober ställde jag en interpellation till dig Lasse om skolan på Holmön. Denna interpellation syftade till att bringa klarhet i hur skolan skulle kunna användas som samlingslokal för de boende på ön även fortsättningsvis.

Jag formulerade frågan på följande sätt: 

1) Är du villig att låta Holmöborna även fortsättningsvis nyttja skolan som möteslokal så länge den är kvar i kommunens ägo?

 Och det raka och tydliga svaret blev:

 Jag är självklart positiv till att låta Holmöborna även fortsättningsvis nyttja skolan som möteslokal så länge den är kvar i kommunens ägo!

Jag tyckte att detta var ett synnerligen klokt och pragmatiskt svar. Och jag tror att ditt svar också gladde många Holmöbor som tycker att kommunen bör hjälpa till att värna ett levande Holmön.

Det finns förhoppningar om att skolbyggnaden efter försäljning skall ägas på ett sådant sätt att den förblir tillgänglig som samlingslokal. Och fram till försäljningen så borde det vara en självklarhet för kommunen att tillåta öborna att nyttja den enda lokal på hela Holmön som lämpar sig som samlingslokal. Men tyvärr så har jag nu fått veta att det besked som gavs i samband med interpellationsdebatten i oktober inte gäller. Tydligen får öborna nej när de vill hyra skolan.

Därför frågar jag:

1. Uppenbarligen har löftet att skolan på Holmön ska gå att använda som samlingslokal inte hållits! Vad är det som har hänt och varför kan man inte hyra skolan?

Umeå 25 mars 2014

 

 

 

Mattias Larsson Centerpartiet

 

6 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Ni politiker är lustiga. Nu skriver du en ”enkel” fråga och väntar dig ett svar, medans vi som frågar Er politiker på Era bloggar om svar får bara en massa svammel, trots att man ställer upp frågorna med numrering. Senast var det moderaten i Lycksele,Elisabeth eller vad hon heter, inget svar, trots man gjorde det enkelt för sig.

    Hur kan Ni ha så svårt att svara i klartext, ni ska ju representera folket, men om alla andra i samhället skulle svara som Ni så skulle man ju inte ens kunna fråga i ICA affärn var mjölken fanns, Ni skulle ju ge en beskrivning som ingen kunde tyda.

    Sen en enkel fråga, vad tycker du om din förre idol,Maud Olofsson, att hon inte har kurage att ställa upp på en utfrågning?

    • Mattias Larsson (inläggsförfattare)

      Vad menar du Lennart? Jag undrar varför det Lasse sade i KF i Oktober inte gäller, är det så att frågan inte är Tekniska nämndens så borde väl han som en klok ordförande skickat frågan vidare till ansvarig ordförande. Jag var faktiskt lite förvånad i Oktober över att han valde att svara själv och inte lämna frågan till dig men jag förutsatte att ni hade pratat ihop er.
      Vi får väl se hur ni i den styrande majoriteten förfar denna gång.

  2. Urban Bengtson

    Bra att uppmärksamma ansvariga politiker uttalanden/löften som sedan inte håller i verkligheten.

    Detta gäller då också vad S-kommunalrådet Lennart Holmlund i Kommunfullmäktige i dec 2011 sa vid övertagande av Nannabadplaner från Lerstenen. Det får inte bli högre driftskostnad för kommunen, då 22 mkr/år försäkrade högsta kommunalrådet och finns i protokoll.

    I fjol visade Fritidsnämnden på drygt 30 mkr/år och ändå överskattning av besökstal pga fel jämförelse med andra bad i Norrland. Så troligare än dyrare nu. 35-40 kanske.

    Så då finns anledning att du som KF-ledamot ställer liknande fråga, eller hellre interpellation så får alla fullmäktigeledamöter chans att säga sin mening här. Fråga gärna om nuvarande siffror och hur de framräknas så att allmänheten får chans att reagera.

    15 mkr mer per år i 50 år betyder 750 mkr som är värt att tänka på och ge anledning till stopp av Nannabaddopp och göra billigare och bättre, med tydliga kalkyler innan projekt ges starttllstånd.

    • Mattias Larsson (inläggsförfattare)

      Vi har diskuterat badhuset många gånger Urban, jag kommer inte att lyfta frågan i Kommunfullmäktige. Främst beroende på att jag sitter i det bolag som på Kommunfullmäktiges uppdrag uppför det nya badhuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.