1-1 till Vänsterpartiet

Blir onekligen lite oroad så jag läser att Jonas S har fått sin adress offentliggjord, det är för mej tråkigt. Jag är ingen kompis till Jonas men jag har mött honom under ett antal år och respekterar honom som en saklig och kompetent politisk företrädare.

Därför blir jag beklämd när jag läser att hans hemadress lämnats ut, jag ser detta som en del i en allt mer hårdnande politisk värld vi alla lever i. Som politisk representant så tycker jag man skall vara beredd på mothugg men det är inte samma sätt som att behöva oroa sig för effekter av det politiska engagemanget! Hoppas inte vi står inför en smutskastningens valrörelse!

Sedan läser jag detta http: v-vill-storsatsa-pa-jarnvagen

Och blir lite förbryllad:

Som Centerpartist blir jag ju jätteglad över att V nu i Likhet med oss i C  vill Bygga Norrbotniabanan, men resten förstår jag inte.

Hur kan man vilja förstatliga sådant som redan är offentligägt??

Som jag ser det så har vi en järnvägslinje i Sverige som inte är offentligägd och det är Arlanda Express!

Att förstatliga det som ägs av det allmänna löser knappast några problem.

Att NorrTåg (som ägs av de fyra nordligaste landstingen) inte kan köra tåg snabbt och tillförlitligt mellan Umeå och Lycksele handlar knappast om ägande. Att konfiskera tågen från landstingen för att trafikera (den av staten ägda banan) är knappast lösningen!

Så kom igen V! Hur fixar vi bättre tågtrafik?? När haken är att den bästa trafiken är den som är privatägd och den sämsta är den som ägs offentligt!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.