Två miljoner i ökade kostnader är det det som är (s) satsningar på äldreomsorgen?

I Tv kan man nu se Socialdemokraternas valfilm där man utlovar satsningar på äldreomsorgen, och Lennart H skrev detta blogginlägg där han pratar om ett äldreomsorgslyft. Allt detta är ju gott och väl, men vad gör man lokalt här i Umeå då? Jo där beslutar man att ge Socialnämnden 2-2,3 miljoner i ökad kostnad nu när man skall inkonvertera de som anställts på Allmän Visstidsutställning och ge de reguljära tjänster.

konvertering

 

Dagens beslut i KSAU, (s)atsning eller (s)vek mot den nämnd som ansvarar för äldreomsorgen?

Jag tycker det är riktigt intressant att det går alldeles utmärk att lova satsningar på de äldre, men när det i verkligheten handlar om att ge bättre förutsättningar så bygger det på princepen: ”Någon annan skall betala”. För mej och Centerpartiet så är det självklart att eftersom det är kommunstyrelsen som orsakat dessa merkostnader så är det ur KS budget som resurserna skall tas.

2 kommentarer

  1. Bergis

    Jag tolkar ditt blogginlägg som att man egentligen inte behöver locka fler människor till att utbilda sig till undersköterska.

  2. Bergis

    ”Som vi vet sedan tidigare har Centerpartiet ingen respekt för unga människor och ser gärna att unga personer kan jobba för undermåliga löner ”
    ”För vi kan inte längre be våra äldre som bokstavligen sitter i skiten vänta på att det ska bli lönsamt för privata vårdföretag att anställa.
    Vi kan inte be våra unga som bokstavligen tynar bort av att vara utan sysselsättning att vänta på att regeringen ska sänka arbetsgivaravgifterna ytterligare för att kanske, eventuellt, få ett sms ibland med erbjudande att ta ett nattpass ingen annan vill ta.

    Det är från den moderata regeringens håll ingen lösning på problemet och det visar på en respektlöshet mot alla som behöver samhällets mjuka armar om sig. Därför är socialdemokraternas löfte välkommet och nödvändigt. Det är dags för en politik som gör skillnad och inte knuffar ansvaret från sig.”

    Källa: http://www.folkbladet.nu/863755/863755#comment-180046

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.