Umeå är större än storstan

På så sätt kan man tycker jag travestera den slogan LRF använder i år. När man läser denna artikel skriven av Sven-Olov Edvinsson som berättar en del om befolkningsutvecklingen i nuvarande Umeå kommun under de senaste 50 åren.

Intressant är att det är inte endast är Umeå tätort som vuxit, utan den befolkningsutveckling vi sett omfattar hela kommunen där omlandet faktiskt mer än väl hållit ställningarna.
för 50 år sedan var 30% av befolkningen bosatt i omlandet, och nu är det 31% av kommunens befolkning.
Vi i Centerpartiet tror att en av de faktorer som bidragit till denna utveckling är att vi haft kommundelsnämnder som bidragit till utvecklingen i hela kommunen. En utveckling som nu tyvärr riskerar att brytas.

Sven-Olov skriver:

”När Umeå kommunfullmäktige i juni med ett klubbslag avskaffade kommundelsnämnderna sattes punkt för en framgångsrik utveckling under 50 år. Det är den nya centraliserade kommunadministrationen som stressat fram beslutet.”   

Jag är den första att beklaga den allt mer tydliga centralisering som vi ser i kommunen, ett kommande framgångsrikt Umeå kräver en politik som ser till hela kommunen och jobbar för utveckling i hela kommunen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.