Fick en hälsning från Eskil om en av väldens viktigaste frågor

mattiasLarsson_EskilErlandsson

Jag fick i mailen en hälsning från Eskil Erlandsson:

En av världens viktigaste frågor

Visste du att på många håll i världen får friska djur antibiotika i fodret för att växa snabbare? Och att veterinärer i några länder i Europa tjänar pengar på att sälja antibiotika till djur? Om man tjänar pengar på att sälja antibiotika är det kanske inte så konstigt att användandet ökar.

Vad som däremot är konstigt är att inte myndigheterna i EU-länderna sätter ner foten kring det som de allra flesta tycker är självklart. Nämligen att antibiotika ska användas med försiktighet och enbart för att behandla sjukdomar. Inte i onödan till friska djur. Jag vill att vi människor, inklusive mina barn och jag själv, ska kunna få antibiotika som fungerar om vi blir sjuka någon gång i framtiden.

Vi ska inte behöva oroa oss för att det kött vi köper och lägger på grillen bidrar till antibiotikaresistens. Tvärtom. Därför är detta en av vår tids viktigaste frågor just nu. Och för mig och Centerpartiet är det en självklarhet att kämpa stenhårt för bra mat, varje dag. Därför har vi skapat en ny grupp i EU där vi samlar fler kring vår sak. Därför föreslår Centerpartiet också en global kriskommission om antibiotikaresistens.

 

Maten ska vara fri från antibiotika. Smaka på det!

Eskil Erlandsson

Landsbygdsminister

PS. På hållbarmat.se finns bra och hållbara recept, garanterat fria från onödig antibiotika. Testa exempelvis en somrig tårta med jordgubbar och hallon.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.