Härlig Kommundebatt på Allstar i kväll

Jag vill börja med att tacka VK för ett riktigt bra initiativ med debatten på Allstar i kväll, ett proffsigt rappt evenemang och dessutom tack vare webbsändningen tillgängligt även för de som inte var på plats.

 

debattvy

 

Jag uppskattar verkligen att VK försökt lyfta fram kommunpolitiken, som jag sade i mitt inledningsanförande så erbjöd i kväll en annan tidning (expressen) en sämre typ av debatt med de som inte platsade som toppnamn på kommunlistan utan istället blev partiledare.

Här på vk.se kan du se min duell med Nasser Mosleh. Här är jag inte helt nöjd med hur VK skrev.

Vi fick en fråga om vad vi tycker om vegetarisk kost och det är jättebra! MEN, i Miljöpartiets kommunala valplattform för Umeå så vill man ha Vegetariskt som norm, Närodlat och 100% ekologiskt. Fantastiskt fina ambitioner, men vad blir det i verkligheten?
Därav mitt påstående om kålrötter.

Personligen tror jag att en uthållig livsmedelsförsörjning baseras på vad vi kan producera i Västerbotten, vi kan servera betydligt mer vilt i kommunens kök än vad vi gör idag, Västerbotten kan producera betydligt mer kött än vad vi gör idag på ett miljövänligt sätt, men att i nuläget sätta på begränsningarna ekologiskt och vegetariskt kommer inte att stimulera en miljövänlig omställning snarare motverka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.